Free Hit Counter Health: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη γρίπη

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη γρίπη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη γρίπη

Τα συχνότερα συμπτώματα, οι τρόποι μετάδοσης και πώς αντιμετωπίζεται

Η γρίπη είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που μπορούν να καθηλώσουν κάποιον στο κρεβάτι κατά τη χειμερινή περίοδο. 

Πρώτα «θύματα» της γρίπης είναι άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό όπως οι ηλικιωμένοι. Η προσοχή πρέπει να είναι στραμμένοι προς αυτούς, καθώς και προς τα παιδιά ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της γρίπ
ης και σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να την αποφύγουν, να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα. 

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε σχετικά με τη γρίπη:

Αρχικά, καλό είναι να γνωρίζουμε τα... συχνότερα συμπτώματα της. Αυτά είναι τα εξής:

-Πυρετός
-Βήχας
-Πόνοι στο σώμα
-Πονοκέφαλος
-Κόπωση
-Εμετός
-Διάρροια

Η γρίπη είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να μεταδοθεί μέσω των σταγονιδίων της μύτης ή του σάλιου όταν βήχει ή φτερνίζεται ο ασθενής. Όπως κάθε ασθένεια έτσι και η γρίπη έχει επιπλοκές. Η πνευμονία, οι μολύνσεις στα αυτιά είναι οι πιο συχνές. Η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι η μόνη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η θεραπεία της γρίπης μπορεί να είναι είτε υποστηρικτική είτε με αντιιικά φάρμακα. Η πρώτη περιλαμβάνει ξεκούραση, κατανάλωση πολλών υγρών, και αντιπυρετικά φάρμακα. Η δεύτερη, περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων ενάντια στον ιό.

Η πιο συχνή ερώτηση που κάνει ο καθένας από εμάς στο γιατρό είναι πώς θα αποτρέψουμε τη μετάδοση της. Ο εμβολιασμός σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ο καλύτερος τρόπος.

Το εμβόλιο γίνεται συνήθως το φθινόπωρο. Μπορεί ωστόσο να γίνει και αργότερα όταν υπάρχουν πολλά κρούσματα γρίπης. Οι πιο χαρακτηριστικές παρενέργειες του εμβολίου είναι ο χαμηλός πυρετός και μία κόπωση που θα κρατήσει για 2-3 μέρες.